top of page

Johan Häggberg

Johan har en meritlista få matchar. Mångårig deltagare på internationella mästerskap med 4 VM-guld och NM-guld som bästa prestationer, samt en smärre hög av medaljer av andra valörer. Han har runt tjugo svenska mästerskapstitlar och har dessutom deltagit i runt fyrtio SM samt ridit uppåt tjugo hästar i A-final i T1 på SM (det är nu ni frågar er om han har ett liv. Ja. Oftast i varje fall, enligt egen utsago).


Johan är dessutom FEIF-domare och dömde sitt första EM när han var 18, ett rekord som nog aldrig kommer att slås. Under två perioder har han varit med i den grupp som basar över den internationella domarutbildningen och har dömt mästerskap i flera länder.


Johan är också en mycket erfaren avelsvisare med mängder av högt bedömda hästar på sitt samvete. Han har visat hästar till 10.0 i både tölt och pass. Han är också en mycket aktiv och populär instruktör och är verksam i flera länder.


Johan har även skrivit många texter om islandshästen i tidningar och andra forum, och ser Nattfari Podcast som en logisk fortsättning på det.

bild (4741).jpg

Elsa "Ella" Andersson

Elsa är en inbiten islandshästentusiast som sysslat med hästar och ridning under hela sitt liv; först på ponny och stor häst men efter att ha introducerats för islandshästen i slutet på 90-talet blev hon fast. Sedan dess har hon bl.a. jobbat i stall med turridning och ridskola, ridit in och utbildat unghästar och tävlat upp till nationell nivå. 

 

Hon äger just nu fyra islandshästar och håller till i Stockholm, där hon bl.a. ägnar sig åt ridning och tävling på hobbynivå med målet att så småningom köpa en egen gård för att komma närmare hästarna. 

Elsa är aktiv på sociala medier och driver bl.a. en blogg om islandshästar. Arbetet med Nattfari Podcast innebär att hon får möjlighet att jobba vidare med att sprida intresset för islandshästen och förhoppningsvis göra flera nyfikna på rasen och sporten.

FKAS8154.jpg
bottom of page